Kılıçdaroğlu’ndan Kızılay’a çağrı: Deponuzda kaç çadır kaldıysa, getirin hepsini alacağız ve deprem bölgesine göndereceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Kızılay yetkililerine sesleniyorum; deponuzda kaç çadır varsa getirin hepsini alacağız ve deprem bölgesine götüreceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Çadır ihtiyacı hala var. Bir felaket gününde nasıl olur da Cumhuriyet ile yaşıt olan bir kurum Kızılay çadır satar? Deponuzda kaç çadır varsa, satılmadık kaç çadır kaldıysa getirin kardeşim hepsini alacağız ve deprem bölgesine göndereceğiz. Bir yardım kuruluşunun ticarethaneye dönüşmesi ne demektir?

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’da “helallik istiyorum” sözleriyle ilgili şunları söyledi:

“‘İki günde bir şey yapmadık, helallik istiyorum’ diyor. Halkına kastetmenin helalliği olmaz. Kast ettiniz, bilerek yaptınız siz. Büyük kısmı donarak öldü arkadaşlar. En geç 6 saat içinde ordumuzun ulaşamayacağı yer yok.

“Yaptırmadılar. İnsanların ölümünü beklediler. Göz göre göre, bağıra bağıra ölümü gördüler. İki koca gün geçecek, insanlar ölecek, ‘Helallik istiyorum’ diyecek. Kimin helalliğini istiyorsun? Nasıl bir helallik anlayışı. Donarak hayatını kaybeden vatandaşlar… Neyin helalliği?”

Kendine var, millete yok. Çok itibarlılar çok!

https://twitter.com/herkesicinCHP/status/1629930054460342273?s=20

 


DEPREM

Akademi Portal – Haber

Twitter

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın