“Montrö bildirisi’: Erdoğan değerlendirme toplantısı yapacak, AKP MYK toplanacak

Türkiye’de 104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un “Bir Cumhurbaşkanı Montrö’yü feshedebilir mi?” sorusuna “Teknik olarak evet” yanıtını vermesi ile Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın gittiği bir tarikat evinde sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili bir bildiri yayımladı.

Hükümet, Şentop’un “darbe çağrışımlı” dediği bildiriye sert tepki gösterdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bildiriyle ilgili soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli amirallerin bildirisiyle ilgili olarak saat 15.00’de Beştepe’de değerlendirme toplantısı yapacak.

Saat 18.00’de başlayacak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ana gündem maddesi de, 104 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan ve hükümetin sert tepki gösterdiği bildiri olacak.


 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Emekli amirallerin bildirisi muhtıra niteliğinde

'Montrö bildirisi': Erdoğan değerlendirme toplantısı yapacak, AKP MYK toplanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, A Haber televizyonunda telefon bağlantısıyla katıldığı programda “Montro bildirisi”yle ilgili soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu, bildiriye imza atan 104 emekli general için “Burada aba altından sopa gösteriyorlar” dedi.

“Herkes farklı konularda görüşlerini söyleyebilir. Ancak emekli amirallerin bu bildirisinin tamamen siyasi olduğunu görüyoruz. Bildiri darbeyi çağrıştıracak üslupta. Bu muhtıra niteliğinde bir bildiridir. Bu milleti ve vatanı savunmak değildir.”

Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı


Babacan: Emekli amiraller hükümete altın tepside fırsat sundu

'Montrö bildirisi': Erdoğan değerlendirme toplantısı yapacak, AKP MYK toplanacak

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, emekli amirallerin ‘Montrö bildirisi’ hakkında yaptığı açıklamada, “Hükümete altın tepside fırsat sundular. Ciddi bir basiretsizlik” dedi.

  Darbe artık gündemden çıktı, böyle bir risk yok, Türkiye’de demokrasi oturdu’ demek, çok kolay değil. Dolayısıyla her an teyakkuzda olmak lazım, dikkat etmek lazım. Bunun için Silahlı Kuvvetler’in kadrosunun tamamen liyakat bazlı oluşması lazım.”

 Kanal İstanbul’la ilgili endişeler var. Uluslararası hukuk boyutuyla ilgili sayısız endişe geldi. Hükümet ise ‘inadına yapacağım’ diyor. ‘Siyasi irade oluşmuş, siz bununla ilgili raporları yapın getirin’ deniyor.”

 Emekli generallerin bildirisi kabul edilebilir bir şey değil. Burada ciddi bir basiretsizlik var. Böyle bir açıklamanın nereye gideceğini hesap etmeleri gerekir. Yıllarca askeri eğitimden geçmişler, defalarca darbe teşebbüsü yaşamışlar. Hesaplamaları lazım. Zamanı yanlış, mecrası yanlış. Çok büyük bir hata yapmışlar, kabul edilemez.”

 Hükümet, bunu sonuna kadar kullanacak. Bundan sonra ‘Kanal İstanbul’u istemiyorum’ diyenlere, ‘Darbeci amirallerle mi berabersin, yoksa benimle mi’ diyerek kutuplaştırma yapılacak. Emekli generaller altın tepside bunu hükümete sundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı
Ali Babacan


 

Yargıtay: Milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez

Yargıtay Başkanlığı, 104 emekli amiralin yayınladığı ‘Montrö bildirisi’nin ardından bir açıklama yayımladı.

  Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez. Geçmişte yaşanılanlar göstermiştir ki darbe, muhtıra ve vesayet hevesi olanlar, milletimizin engin feraseti ve eşsiz kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine, anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere yönelik her türlü müdahaleye karşı yargı yetkisini Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir.”

Yargıtay Başkanlığı


 

Adalet Bakanı Gül: Ülkemizi geriye götürmek isteyen vesayetçi zihniyetin muvaffak olması mümkün değildir

'Montrö bildirisi': Erdoğan değerlendirme toplantısı yapacak, AKP MYK toplanacak

Emekli amirallerin Montrö bildirisine tepki gösteren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ”Ülkemizi geriye götürmek isteyen vesayetçi zihniyetin muvaffak olması mümkün değildir” dedi.

Ülkemizi geriye götürmek isteyen vesayetçi zihniyetin muvaffak olması mümkün değildir. Hala demokrasi hukuk nöbeti yargı mensupları tarafından yerine getirilmektedir. Millet iradesini geri götürmek isteyenler bilsin ki demokrasi asla geriye gitmeyecektir. Başaramayacaklar, demokrasimizi ileriye götüreceğiz. Vesayetçiler karşısında güçlü siyaset var.”

Adalet Bakanı
Abdulhamit Gül


 

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın