Resmî Gazete’de yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği’ne “Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ilgili madde” eklendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte şu maddeler yer aldı:

Dünya Sağlık Örgütü veya Bakanlık tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden istisnai durumlarda kullanılacak ve ruhsatlandırmaya esas etkililik, güvenlilik ve kalite ile ilgili kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için bu veriler sağlanıncaya kadar Kurum tarafından AKO verilebilir.”

Kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için 'acil kullanım onayı' verilebilecek


Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Nisan’a kadar 25 milyona yakın doz mRNA aşısını temin etmek hedefleniyor

Bilim Kurulu üyesi Prof. Ateş Kara, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, “25 milyona yakın doz mRNA aşısını Nisan’a kadar temin etmek hedefleniyor. Türkiye farklı firmalarla da görüşüyor” dedi.

Türkiye’ye ilk etapta bu ay içinde 10 milyon doz inaktif aşı (Çin aşısı) gelmesi hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Kara, “Biz hastalığı ağır geçirme riski yüksek olan grupları aşılamayı hedefledik. Bunlardan birisi hastalığı ağır geçirme ve kayıp riski yüksek olan 65 yaş ile üstü oluyor. İkincisi de sağlık çalışanları. Bu iki grubun hemen aşılanmasını planlıyoruz” diye konuştu.


  

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın