Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak bir basın açıklaması yaptı.

Karamollaoğlu, DEVA Partisi’nin genel merkezini ziyaret etti.

Erken seçimle ilgili gelen bir soruya Karamollaoğlu, “Erken seçimi beklemediğimiz için gündeme gelmedi, ben böylece kanaatimi ifade edeyim” dedi.

29 Aralık Salı günü birinci olağan kongremizi yapma kararı aldık. 43 ilimizdeki il kongresinden sonra diğer illeri beklemeden bu kongreyi yapma kararı aldık. Biz mümkün olan en kısa zamanda olası bir seçime hazır olmak istiyoruz. Bunun kararını biz vermiyoruz, şu anki anayasal düzende bu yetki cumhurbaşkanında ya da parlamentoda. Biz iç çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz.

Türkiye’nin sorunları çok büyük ve daha da büyüyor. 2018 Haziran’ında cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinden beri sorunlar büyüyor ki, bize göre bu bir sistemsizlik. Ekonomiyle ilgili problemleri zaten görüyorsunuz. Vatandaşlar geleceğini göremiyor. Ümitsizlik iklimi var. Bunun nedeni güçler ayrımının olmaması, karar mekanizmasının bir kişinin iki dudağı arasında sıkışmış olması. Biz bunun için güçlü bir parlamento ve hukuk sistemi ile bu sistemin yeniden tasarlanması gerektiğini söylüyoruz.

Ali Babacan
DEVA Partisi Genel Başkanı


Muhalefet partilerinde cumhurbaşkanı adayları ve ittifaklar için senaryolar

Muhalefet partilerinde cumhurbaşkanı adayları ve ittifaklar için senaryolar

 

 


HDP Eşbaşkanı Sancar: Her türlü hukuki operasyona karşı tecrübeliyiz aldırmıyoruz

HDP Eşbaşkanı Sancar: Her türlü hukuki operasyona karşı tecrübeliyiz aldırmıyoruz

 


Twitter | Facebook | Pinterest | Akademi Portal  YouTube

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın