Google’da İşinize yarayabilmesi muhtemel 6 İp ucu

Google‘da aradığınız bir şeyi daha kesin sonuçlar ile bula bilmek için tırnak işaretini kullanınız.

Örneğin: aratcağınız bir şey ismimiz ise “Oktay İbrahimoğlu” olarak aratır isek Google bize,bu isme ait bütün katagorileri değil, sadece Olması gereken özel sonuçları verecektir. Bunu bir nevi filitre olarak ta düşünebilirsiniz.

Google‘in diğer bir özelliği ise yine arama sonuçlarını ilgilendiren bir üst satır da yer verdiğim “..”‘e benzer özel bir arama sağlayıcı olan örneğin Google‘a akademiportal-“Teknobin” yazdınız buda bir arama yöntemi elemesi anlamına geliyor,yani bağdaşık gelebilecek isimleri getirmemek için de bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Bu adımları doğrulamak için zaman zaman verdiğim bu yöntemleri Google‘dan uygulamalı olarak ta daha iyi anlayabilirsiniz.

Google herkesin bildiğinden daha fazlasıdır,yani bilinenden daha çok bilinmeyen ve çok daha faydalı yönleri vardır..

Google’ı hesap makinası olarak kullanmak:

Bunun için yapmanız gereken tek şey arama çubuğuna sadece 2000+2000 yazmanız, bunu yaptığınız zaman Google size hem o anki yazmış olduğunuz hesaplamanın sonucunu veriyor hemde sizin karşınıza bir hesap makinası çıkartıyor..

Kısa bir not : artı ve eksi için bilinen algoritmalar kullanılabiliyor hesap makinasında yalnız çarpım için * bölü için ise / işaretini kabul ediyor…

Google’i Döviz dönüştürücü olarak kullanmak:

Adres çubuğuna 70 Dolar to tl yazarsanız bu özellik Türkçe olarak çalışıyor gözüküyor ama bazen de çalışmaya biliyor ,O zaman da yapmanız gereken 70 dollar yani 2 L ile yazmanız ve Türk lirası kısmına ise  uluslararası para birimimiz olan try yazmanız gerekiyor yani 70 Dollar to try olarak.

Google’da arama yaparken Sonuçların sadece bir siteden gelmesini istiyorsanız:

Örnek: Site :akademiportal.com teknoloji olarak yazmanız yeterlidir. Buna bariz bir örnek verecek olursak
Akademiportal sayfasında içinde sadece videolar bulunan sayfanın gelmesini istiyorsanız site:akademiportal.com video yazdığınız da ise sayfanın içersinde video katagorisi olan bölüm gelecektir..

Google’da yaptığınız her arama kaydediliyor:

Eğer Google‘a gmailiniz açık iken girip arama yapıyorsanız bütün aradığınız yada aratttığınız herşey kaydediliyor olarak karşınıza çıkabilir. Bunun için yine gmail hesabınız açık ike history.google.com adresinde aramış olduğunuz herşey karşınıza çıkar hatta Google sizin arama alışkanlıklarınıza göre katagorize bile ediyor bu dökümlerin tamamı karşınıza çıkacaktır, ve daha da detaycıl olarak sizin hangi saatler de hangi aramaları yaptığınıza kadar da döküman olarak size gösterebiliyor…

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın