400 Millet vekili ve Başkanlığı Koltuğu dahi böyle vahim bir olay da söz konusu yapabilen bir Devlet liderimiz varsa,Başımıza gelebilecek daha çok ta nusibet var demektir. “Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sözleri delil ve suç teşkil etmektedir. Kalmışsa ve Varsa Tüm yargı organlarını ve Anayasa Mahkemesini bu sözleri araştırmaya davaet ediyoruz…

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde dün gerçekleştirilen saldırıda 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı açıklandı.

TSK, Dağlıca’da dün terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralı olduğunu açıkladı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde dün askere pusu kuruldu.

Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK’lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı.
Teröristlerin saldırısı üzerine hava destekli operasyon başlatıldı
Genelkurmay Başkanlığı’ndan olayla ilgili gece saatlerinde yapılan ilk açıklamada, ölü sayısına ilişkin net bir bilgi verilmedi.

Kamuoyunun merakla beklediği açıklama saat 17.00 sıralarında geldi. Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, saldırıda 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin de hafif yaralandığı açıklandı.

Kamu oyu artık yapılan açıklamalara da inanmıyor hemde hiç kimse.. Çıkarcılar menfeatçiler hariç..

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sayfasında yapılan açıklama aynen şöyle:

“06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00’dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”

DAVUTOĞLU, ORG. AKAR İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı aradı. Davutoğlu, Dağlıca saldırısıyla ilgili Org. Hulisi Akar’dan bilgi aldı.
Ardından Davutoğlu ile Akar Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde basın toplantısı düzenledi.

Dağlıca, Türkiye’nin güneydoğusunda Irak sınırının yanıbaşında

Dağlıca daha önce de hedef alınmıştı

PKK’lı teröristlerin askeri araçlara mayınlı pusu kurdukları Dağlıca Bölgesi, daha önce de saldırıların hedefi olmuştu.
PKK’lı teröristlerin askeri araçlara mayınlı pusu kurdukları Dağlıca Bölgesi, daha önce de saldırıların hedefi olmuştu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde iki zırhlı askeri aracın geçişi sırasında mayın patlatıldı. Olayda şehit ve yaralılıların olduğu bildirildi.

Dağlıca daha önce de terör saldırılarının hedefi olmuştu. PKK’nın Dağlıca’ya yaptığı en kanlı saldırıların ilki 2007 yılında oldu.

21 Ekim 2007 yılında sınıra 4 kilometre uzaklıktaki Dağlıca Komando Taburu’na saldırıda bulunulmuştu. Terör örgütü PKK üyesi bir grubun açtığı ateşte 12 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda 34 terörist öldürülmüştü.

Öte yandan, saldırı sırasında 8 asker ile irtibat kesilmişti. Bu askerler, iki hafta sonra Kuzey Irak’tan alınarak Türkiye’ye getirilmişti.

İkinci saldırı bu saldıdan 3 yıl sonra gerçekleştirilmişti. 7 Mayıs 2010’daki saldırıda 2 asker şehit olmuştu.

PKK’lı teröristler, 19 Haziran 2012 yılında ise bölgedeki Yeşiltaş Karakolu’na saldırı düzenlemişti.

Çıkan çatışmada 8 asker şehit olurken, 16 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda 18 PKK’lı öldürülmüştü.
Çıkan çatışmada 8 asker şehit olurken, 16 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda 18 PKK’lı öldürülmüştü.
Aynı bölgede 18 Ağustos 2012 yılında düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 14 Ağustos 2015'te yapılan diğer saldırıda ise 3 asker şehit olmuştu.
Aynı bölgede 18 Ağustos 2012 yılında düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 14 Ağustos 2015’te yapılan diğer saldırıda ise 3 asker şehit olmuştu.
Dağlıca bölgesindeki askeri birliklere teröristlerce bu yıl toplam 19 saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda 4 asker şehit oldu.
Dağlıca bölgesindeki askeri birliklere teröristlerce bu yıl toplam 19 saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda 4 asker şehit oldu.
Bu bölgede gerekirse kimyasal silah kullanılmalı. Kızgın yağlarla bu bölge haşlanmalı kavrulmalı. Bu şehitlerin hesabı tek tek alınmalı. IRKI DİNİ FALAN FİLAN GÖZETİLMEKSİNİZ..
Bu bölgede gerekirse kimyasal silah kullanılmalı.
Kızgın yağlarla bu bölge haşlanmalı kavrulmalı.
Bu şehitlerin hesabı tek tek alınmalı. IRKI DİNİ FALAN FİLAN GÖZETİLMEKSİNİZ..
Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın