Son araştırmalar, Avrupa’da miyopi (uzağı görememe) hastalarının sayısının hızla artmakta olduğuna işaret ediyor.

Londra’daki King’s College tarafından yapılan araştırmaya göre, 25-29 yaşlarındaki miyopların sayısı, 55-59 yaşındakilerden iki kat fazla. Üniversite mezunları arasındaki miyopi oranı, 16 yaşından sonra okula gitmeyenlerdekinden iki kat fazla.
Londra’daki King’s College tarafından yapılan araştırmaya göre, 25-29 yaşlarındaki miyopların sayısı, 55-59 yaşındakilerden iki kat fazla.
Üniversite mezunları arasındaki miyopi oranı, 16 yaşından sonra okula gitmeyenlerdekinden iki kat fazla.

Uzmanlar bunun, kapalı ortamlarda çalışıp, az gün ışığı görme, bilgisayar kullanımında artış, okullarda ders saatlerinin uzaması, okuldan sonra derslere devam edilmesi ve dışarıda daha az oynanması gibi bir dizi nedeni olduğunu söylüyor.

TIKLAYIN : Neden Miyop Oluyoruz?

Potansiyel nedenler arasında zeka ve miyopiyle ilgili kalıtsal sorunlar, sosyo-ekonomik faktörler, hamilelik sırasında beslenme de bulunuyor. Uzmanlar, miyopinin tüm dünyada yaygın olduğunu ancak Güney Doğu Asya’da da özellikle hızla arttığını belirtiyor. Asya'nın bazı kesimlerinde nüfusun yüzde 80'inden fazlası miyop. Araştırma kapsamında 60 bin kişinin 1990-2013 yıllarına ait sağlık kayıtları incelendi.
Potansiyel nedenler arasında zeka ve miyopiyle ilgili kalıtsal sorunlar, sosyo-ekonomik faktörler, hamilelik sırasında beslenme de bulunuyor.
Uzmanlar, miyopinin tüm dünyada yaygın olduğunu ancak Güney Doğu Asya’da da özellikle hızla arttığını belirtiyor. Asya’nın bazı kesimlerinde nüfusun yüzde 80’inden fazlası miyop.
Araştırma kapsamında 60 bin kişinin 1990-2013 yıllarına ait sağlık kayıtları incelendi.

1960’larda doğan ve yüksek okula giden kişilerin miyopi olma riski, 1920’lede doğan ve sadece ilkokulu okuyan kişilere göre dört kat fazla.

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın