Bingöl’de bir vatandaşa hakaret ettiğine dair görüntülerden sonra partisinin grup başkanvekilliğinden istifa eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Görüntülerde Türkkan’ın hakaret ederken görüldüğü Tahir Gürmen, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dosya, Türkkan’ın milletvekili olması nedeniyle Ankara’ya gönderdi. İnceleme başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Türkkan hakkında ‘hakaret’ ve ‘etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Lütfü Türkkan’ın milletvekilliğine de son vermesi gerektiğini’ söylemişti.

Pazartesi günü Kabine toplantısının ardından da Erdoğan, “Partisinin grup başkanvekilliğinden ayrılması, bu iş için bir çıkış yolu değildir. Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yeri olmaması lazım. Kaldı ki başında bayan bir genel başkanın olduğu bu partide bir şehidin bacısına küfredilmesi karşısında buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir.” demişti.

Danıştay, Emniyet’in ‘görüntü almayı yasaklayan genelgesi’ hakkında durdurma kararı verdi

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Nisan ayında yayımlanan ve toplumsal olaylarda polisin müdahalesinin vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilmesini engelleyen genelge hakkında durdurma kararı verdi.

Danıştay 10’uncu Dairesi’nce verilen kararda genelgenin, haberleşme ile basın hürriyetini kısıtlayıcı nitelikte olduğu vurgulandı. Temel hak ve hürriyetlerin yalnızca kanunla sınırlandırılabileceği belirtildi.

Genelge hakkındaki dava CHP ile çok sayıda baro ve sivil toplum kuruluşu tarafından açılmıştı.

Bu kararın ardından tartışılan genelge hükümleri uygulanamayacak. Danıştay 10’uncu Dairesi, genelgenin iptal istemini ise daha sonra karara bağlayacak.

Açık öğretim liselerinde 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli olan 8 dönem şartı 5’e düşürüldü

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık öğretim liselerinde 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli olan 8 dönem şartını 5’e düşürdüğünü açıkladı.

18 yaş altındaki öğrenciler için ise 8 dönem şartı devam edecek.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede yetişkinlerin eğitime katılım oranlarını artırmak, kariyerlerine devam etmelerine imkân sağlamak için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek

Mahmut Özer
Millî Eğitim Bakanı

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Başak Cengiz paylaşımı: ‘Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz’

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ataşehir’de hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz isimli kişi tarafından sokakta samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz hakkında yaptığı paylaşımda, “Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz” ifadelerini kullandı.

Boz, “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklandı.

DHA’nın aktardığı habere göre Boz, savcılık ifadesinde “5 yıl önce uyuşturucu tedavisi gördüğünü ve olay günü moralinin bozuk olması nedeniyle bir kadını öldürmeyi düşündüğünü” söyledi.

Boz’un evinde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi.

Erdoğan ile Karamollaoğlu görüşmesindeki oturma düzeni tartışmalara neden oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gerçekleştirdiği ziyaretteki oturma düzeni sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Ajanslara yansıyan videolarda Erdoğan, tokalaşmasının ardından Karamollaoğlu’na oturması için üçlü koltuğu işaret ediyor; kendisi ise tekli koltuğa oturuyor.

DHA’nın yayımladığı videoda Karamollaoğlu, Erdoğan’a “Böyle mi oturayım?” diye soruyor. Erdoğan ise bu sorunun ardından da üçlü koltuğa doğru yaptığı işarete devam ediyor.

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Sosyal medyada konuyla ilgili yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

El-Meşri de aynı koltukta oturdu

Ancak Erdoğan’ın Karamollaoğlu’ndan sonra Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri’yi de aynı koltukta ağırladığı görülüyor.

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Bahçeli tekli koltukta oturdu

Sosyal medyadaki tartışmalarda ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 25 Ekim’de Erdoğan’ı ziyaret ettiği görüntülere atıf yapılıyor.

Bu ziyarette Bahçeli, Erdoğan’ın hemen yanındaki tekli koltukta oturuyor.

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Aynı koltuk AB’de ‘koltuk krizine’ neden oldu

Bu yıl Nisan ayında da yine aynı salonda Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ağırlanmasının ardından iki lider arasında bir protokol krizine dönen “koltuk krizi” çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan üçlü görüşme sırasında Michel ve Erdoğan’ın, liderler için ayrılan iki koltuğa oturması üzerine, Ursula von der Leyen ayakta kalmıştı.

Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın