Seçime 4 gün kala parti liderlerinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingleri devam ediyor.
Ekonomi cephesinde ise enflasyon verileri açıklandı,i Mayıs enflasyonu beklentiye paralel geldi.
Ancak önce ABD’nin IŞİD karşıtı koalisyon koordinatörü John Allen’ın Türkiye’ye dair açıklamalarıyla başladık ve siyasilerin açıklamalarını aktardık.


Erdoğan’dan NY Times’a: Her yerin gazete olsa ne yazar?
Mersin’de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times’ı eleştirdi ve “Her yerin gazete olsa ne yazar?” dedi.
Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit’e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes’in idamını aynı şekilde duyurmuştu. Özal’ın ölümün bin bir hakaretle haber yapmıştı. Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar?
Biz kefenimizi giymişiz bu yola böyle çıkmışız. Bizi Menderes’in akıbetiyle Mursi’nin akıbetiyle tehdit edenlerin aklı nerenden aldığını görüyor musunuz.
Tuttular cumhurbaşkanlığı külliyesindeki klozetle uğraşmaya başladılar. Bunlarda seviye kalite yok. TRT’deki canlın yayında hodri meydan dedim. Eğer dürüstsen gel gezdirelim dedik. Gelemedi. Ben dedi orayı kast etmedim. Ya dürüst ol be. O zaman nereyi kast ettin onu anlat.


 

ABD: IŞİD’e katılan yabancılar için tüm sorumluluk Türkiye’ye yüklenemez

ABD’nin IŞİD karşıtı koalisyon koordinatörü emekli General John Allen, Katar’da düzenlediği basın toplantısında örgüte katılan yabancılar konusuna değindi “Tüm sorumluluk Türkiye’nin üzerine yüklenemez. Türiye son savunma hattı olmalı” dedi. IŞİD’in ne sadece Suriye’nin ne de Irak’ın sorunu olduğunu ifade eden Allen, IŞİD’i “Küresel sonuçları olan bölgesel bir problem” olarak niteledi.
ABD’nin IŞİD karşıtı koalisyon koordinatörü emekli General John Allen, Katar’da düzenlediği basın toplantısında örgüte katılan yabancılar konusuna değindi “Tüm sorumluluk Türkiye’nin üzerine yüklenemez. Türiye son savunma hattı olmalı” dedi.
IŞİD’in ne sadece Suriye’nin ne de Irak’ın sorunu olduğunu ifade eden Allen, IŞİD’i “Küresel sonuçları olan bölgesel bir problem” olarak niteledi.

Enflasyon Mayıs’ta beklentiye paralel

Enflasyon Mayıs ayında da yükselişini sürdürdü. Mayıs ayında Tüketici fiyat endeksi yüzde 0,56 artarken, yıllık enflasyon yüzde 8,09'a yükseldi. Aylık bazda en fazla fiyat düşüşü yaşanan kalem gıda ve alkolsüz içecekler oldu. Son aylarda gıda enflasyonundaki hızlı yükseliş, genel enflasyon tablosuna da olumsuz yansıyordu.
Enflasyon Mayıs ayında da yükselişini sürdürdü. Mayıs ayında Tüketici fiyat endeksi yüzde 0,56 artarken, yıllık enflasyon yüzde 8,09’a yükseldi.
Aylık bazda en fazla fiyat düşüşü yaşanan kalem gıda ve alkolsüz içecekler oldu.
Son aylarda gıda enflasyonundaki hızlı yükseliş, genel enflasyon tablosuna da olumsuz yansıyordu.

12:03
Elazığ’da iki dershaneye polis operasyonu
Elazığ’da iki dershaneye ‘Paralel yapı’ iddiaları kapsamında operasyon düzenlendi.
Elazığ Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nin yürüttüğü operasyonda Özel Erkan Fırat Eğitim Merkezi Dershanesi’nin (FEM) iki şubesine giderek aramalara başladı.

12:07
Demirtaş: Kobani olaylarından bir gece önce Başbakanı aradım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Doğan Haber Ajansı'na verdiği mülakatta, 6-7 Ekim'de yaşanan Kobani protestolarından önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğunu ifade etti. Demirtaş,"Kobani olaylarından 1 gece önce Başbakan'la 10 dakika telefonda görüştüm. Başbakan ile görüştüğümde çağrı yapmamıştık. Halk sokağa çıktı. Durum kritik müdahale edelim dedim. Sayın Başbakan bunu inkar edemez bütün ricalarıma ısrarlarıma rağmen durumu anlamaktan uzak oyalamacı ciddiyetsiz bir tavır ve durum sergiledi" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Doğan Haber Ajansı’na verdiği mülakatta, 6-7 Ekim’de yaşanan Kobani protestolarından önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğunu ifade etti.
Demirtaş,”Kobani olaylarından 1 gece önce Başbakan’la 10 dakika telefonda görüştüm. Başbakan ile görüştüğümde çağrı yapmamıştık. Halk sokağa çıktı. Durum kritik müdahale edelim dedim. Sayın Başbakan bunu inkar edemez bütün ricalarıma ısrarlarıma rağmen durumu anlamaktan uzak oyalamacı ciddiyetsiz bir tavır ve durum sergiledi” dedi.

12:27
Bahçeli: Biz zalim Esad’a kardeşim demedik, ailecek tatile çıkmadık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kahramanmaraş mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. “Sen Esad'ın dostu,Pensilvanyanın eski sevgilisi, Türklüğün yaşayan düşmanısın" diyen Bahçeli, sözlerine “Biz zalim Esad’a kardeşim demedik, ailecek tatile çıkmadık” diyerek devam etti Erdoğan’ın miting programlarına da tepki gösterten Bahçeli, seçim öncesinde Cumhurbaşkanı’nın herhangi bir parti için oy isteyemeyeceğini ifade ederek “Sen Cumhurbaşkanısın ne geziyorsun meydanlarda. Ahlaksız!” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kahramanmaraş mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.
“Sen Esad’ın dostu,Pensilvanyanın eski sevgilisi, Türklüğün yaşayan düşmanısın” diyen Bahçeli, sözlerine “Biz zalim Esad’a kardeşim demedik, ailecek tatile çıkmadık” diyerek devam etti
Erdoğan’ın miting programlarına da tepki gösterten Bahçeli, seçim öncesinde Cumhurbaşkanı’nın herhangi bir parti için oy isteyemeyeceğini ifade ederek “Sen Cumhurbaşkanısın ne geziyorsun meydanlarda. Ahlaksız!” dedi.

12:37
Ford Otosan’ın Eskişehir fabrikasında eylem sona erdi
Ford Otosan’ın ağır vasıta imalatı yapılan Eskişehir tesislerinde üretim durdurma eylemi yapan işçiler eylemlerine son verdi.
Şirketten yapılan açıklamada “
Şirketten yapılan açıklamada, “İş bırakma eylemlerinin sona ermesi neticesinde 3 Haziran 2015 tarihi itibarıyla Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretime tekrar başlanmıştır. Ford Otosan olarak, işine sahip çıkan tüm çalışanlarımızla birlikte iş barışı ortamında ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” denildi.

13:12
Şırnak’ta YDG-H operasyonu: 43 kişi gözaltına alındı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’ye yönelik operasyon gerçekleştirildi. 43 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak 37 kişinin de arandığı ifade ediliyor. Doğan Haber Ajansı’nın yetkililere dayandırdığı bilgiye göre “Operasyonun seçim günü eylem hazırlığı içerisinde olan ve daha önce bazı sokak eylemlerine katılan kişilere yönelik yapıldığı" ifade ediliyor.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’ye yönelik operasyon gerçekleştirildi.
43 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak 37 kişinin de arandığı ifade ediliyor.
Doğan Haber Ajansı’nın yetkililere dayandırdığı bilgiye göre “Operasyonun seçim günü eylem hazırlığı içerisinde olan ve daha önce bazı sokak eylemlerine katılan kişilere yönelik yapıldığı” ifade ediliyor.

13:54
Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu tarihe gömeceğim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tunceli mitinginde CHP’nin ekonomi programına vurgu yaptı: “Bizi eleştirirlerdi ‘CHP proje üretemez, şunu yapamaz bunu yapamaz’ derlerdi. CHP seçim bildirgesi bütün partiler için örnek olmuştur. İnsanca, hakça bir düzeni getireceğiz.” Kılıçdaroğlu, ‘Klozet polemiği’ konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne zamandan beri Beştepe külliyesinin tuvaletlerini gezdin, oranın temizliğini yaptın da bunların altın suyuna batırılmış klozet olduğunu gördün?” sözlerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Tuvalet temizlemekten söz ediyorlar. Tuvaleti temizleyen insan insan değil mi? Hırsızlık yapmıyorlar. Alın teriyle kazanıyorlar” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tunceli mitinginde CHP’nin ekonomi programına vurgu yaptı:
“Bizi eleştirirlerdi ‘CHP proje üretemez, şunu yapamaz bunu yapamaz’ derlerdi. CHP seçim bildirgesi bütün partiler için örnek olmuştur. İnsanca, hakça bir düzeni getireceğiz.”
Kılıçdaroğlu, ‘Klozet polemiği’ konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne zamandan beri Beştepe külliyesinin tuvaletlerini gezdin, oranın temizliğini yaptın da bunların altın suyuna batırılmış klozet olduğunu gördün?” sözlerine de yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu, “Tuvalet temizlemekten söz ediyorlar. Tuvaleti temizleyen insan insan değil mi? Hırsızlık yapmıyorlar. Alın teriyle kazanıyorlar” dedi.

14:19
Borsa İstanbul’dan ‘TMSF Bank Asya’ya el koymadı’ açıklaması

Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan yapılan açıklamada “TMSF’den alınan bilgiye göre, Asya Katılım Bankası'nın paylarının mülkiyeti TMSF'ye intikal etmemiş olup, söz konusu payların mülkiyet hakkına ilişkin hukuki durum BDDK'nın 30 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararından önceki haliyle devam etmektedir” deniyor.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan yapılan açıklamada “TMSF’den alınan bilgiye göre, Asya Katılım Bankası’nın paylarının mülkiyeti TMSF’ye intikal etmemiş olup, söz konusu payların mülkiyet hakkına ilişkin hukuki durum BDDK’nın 30 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararından önceki haliyle devam etmektedir” deniyor.

14:27
Davutoğlu: Cumhurbaşkanını hedef alan, bizi hedef almıştır

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul Anadolu yakasında bugün düzenlediği 7 mitingin ilkinde, Beykoz’da konuştu. Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almasına tepki gösteren Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımıza buradan selam olsun. Onu hedef alan bizi hedef almıştır. Ona yönelen her tehdit bize yönelmiştir. Onun 12 yıllık mirası üzerinde, onun 12 yıllık başarı hikayesi üzerinde, Cumhurbaşkanlığına taşıdığı miras yönünde şimdi ikinci yarı başlıyor" dedi. Davutoğlu sözlerine “Şimdi baktılar, tek tek bizim üzerimize gelemiyorlar. Tek tek iktidar iddiasında bulunamıyorlar. Üçü birden toplandı. Hep beraber arkalarında ki paralelcilerle, Kandil'de, DHKPC ile karşımıza çıkıyorlar” diyerek devam etti.
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul Anadolu yakasında bugün düzenlediği 7 mitingin ilkinde, Beykoz’da konuştu.
Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almasına tepki gösteren Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımıza buradan selam olsun. Onu hedef alan bizi hedef almıştır. Ona yönelen her tehdit bize yönelmiştir. Onun 12 yıllık mirası üzerinde, onun 12 yıllık başarı hikayesi üzerinde, Cumhurbaşkanlığına taşıdığı miras yönünde şimdi ikinci yarı başlıyor” dedi.
Davutoğlu sözlerine “Şimdi baktılar, tek tek bizim üzerimize gelemiyorlar. Tek tek iktidar iddiasında bulunamıyorlar. Üçü birden toplandı. Hep beraber arkalarında ki paralelcilerle, Kandil’de, DHKPC ile karşımıza çıkıyorlar” diyerek devam etti.

15:15
İstanbul Veterinerler Odası’ndan kedilere: Trafolardan uzak durun

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu ilginç bir açıklama yayımladı. Kedilere seslenen İVHO Yönetim Kurulu açıklamada "Trafolardan uzak durun" diye uyardığı kedilere "Yine aynı şey olursa dostluğumuzu gözden geçireceğiz" ifadeleri yer aldı. İVHO'nun açıklamasında şöyle denildi:
İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu ilginç bir açıklama yayımladı. Kedilere seslenen İVHO Yönetim Kurulu açıklamada “Trafolardan uzak durun” diye uyardığı kedilere “Yine aynı şey olursa dostluğumuzu gözden geçireceğiz” ifadeleri yer aldı.
İVHO’nun açıklamasında şöyle denildi:

“Kedi dostlarımızı uyarıyoruz, yine aynı şey olursa dostluğumuzu gözden geçireceğiz. Evet, sizi çok sevdiğimiz için bu mesleği seçtik. Bu güne kadar Vanmış, Tekirmiş, İranmış, Sokak kedisiymiş ayırt etmeksizin hepinize hizmet ettik.”
“Bu ülkenin geleceğini belirleyecek bu önemli seçimde, kardeşçe, birlikte yaşam ve refah umuduyla oy kullanacak milyonları hayal kırıklığına uğratacak, yetkilileri zorda bırakacak, yurttaşları karanlığa gömecek hareketler yapmayın. Trafolardan uzak durun. Aksi takdirde sizinle olan dostluğumuzu yeniden gözden geçireceğiz.”

15:32
Erdoğan: Kürdü Kürde öldürttüler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl’de yaptığı konuşmada “Kürt’ü Kürt’e öldürttü bunlar. Bu ihanet şebekesine benim Zaza kardeşlerim, benim Kürt kardeşlerim evet der mi?” dedi ve şöyle devam etti:
“6-7-8 Ekim’de ne yaptı bu terör örgütünün arkasındaki partinin başındaki, dedi ki ‘dökülün sokağa’ ve 50 kardeşimiz öldü mü? Kimdi ölenler? Kürtler. Öldüren kim? Kürtler. Kürt’ü Kürt’e öldürttü bunlar. Bu ihanet şebekesine benim Zaza kardeşlerim, benim Kürt kardeşlerim evet der mi?”
Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
Savımızı şehit eden teröristler bunları destekliyor. Paralel örgüt, darbeci Doğan medyası, eşcinseller, Ermeni lobisi, Ali’siz Aleviler hepsi bunları destekliyor.

Darbeci Doğan medyası derseniz en büyük müttefikleri. Ermeni lobisi, eşcinseller, Alisiz Alevilik bütün bu fitne temsilcileri bunların baş tacı. Türkiye'yi kendi müstemlekeleri gibi gören yabancı bazı medya kuruluşlarının da desteğini aldılar.Bütün bu olaylar karşısında bizler kararlı bir şekilde Pazar günü halkımın en ideal şekilde hazırlandığını görüyorum. Bunlardan birisi 18 yıl ezanı Türkçe okutmak suretiyle zulmetti. Şimdi birisi ezanı Kürtçe okutarak zulmetmek istiyor. Ezanın aslı bellidir. Allahuekber Allahuekber, böyle devam eder. Dün Menderes'i iftiralarla mahkeme önüne çıkarmışlardı. Bugün benzer bir oyunu 'altın klozet kapağı' gibi bahanelerle bizim için yapmaya çalışıyorlar. Hemen cevabını verdik.
Darbeci Doğan medyası derseniz en büyük müttefikleri. Ermeni lobisi, eşcinseller, Alisiz Alevilik bütün bu fitne temsilcileri bunların baş tacı. Türkiye’yi kendi müstemlekeleri gibi gören yabancı bazı medya kuruluşlarının da desteğini aldılar.Bütün bu olaylar karşısında bizler kararlı bir şekilde Pazar günü halkımın en ideal şekilde hazırlandığını görüyorum.
Bunlardan birisi 18 yıl ezanı Türkçe okutmak suretiyle zulmetti. Şimdi birisi ezanı Kürtçe okutarak zulmetmek istiyor. Ezanın aslı bellidir. Allahuekber Allahuekber, böyle devam eder.
Dün Menderes’i iftiralarla mahkeme önüne çıkarmışlardı. Bugün benzer bir oyunu ‘altın klozet kapağı’ gibi bahanelerle bizim için yapmaya çalışıyorlar. Hemen cevabını verdik.

15:48
Türkiye hukukun üstünlüğünde 102 ülke arasında 80. oldu

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in de sponsorları arasında bulunduğu World Justice Project (Dünya Adalet Projesi) tarafından her yıl açıklanan Rule of Law Index'te (Hukukun Üstünlüğü Endeksi) bu yıl da 102 ülkenin adalet sistemi mercek altına alındı. Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde geçen yıl 59'uncu sırada yer alan Türkiye, bu yıl 21 sıra gerileyerek 102 ülke arasında 80'inci oldu. Türkiye'yi de kapsayan 13 ülkelik Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinde ise temel haklar alanında sonuncu olarak yer aldı. Türkiye'nin en iyi performans gösterdiği alt endeks ise 102 ülke içinden 46'ncı olduğu yolsuzluk alanı. Türkiye bu alanda 13 ülkelik kendi bölgesinde ise 4. oldu.
Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de sponsorları arasında bulunduğu World Justice Project (Dünya Adalet Projesi) tarafından her yıl açıklanan Rule of Law Index’te (Hukukun Üstünlüğü Endeksi) bu yıl da 102 ülkenin adalet sistemi mercek altına alındı.
Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde geçen yıl 59’uncu sırada yer alan Türkiye, bu yıl 21 sıra gerileyerek 102 ülke arasında 80’inci oldu.
Türkiye’yi de kapsayan 13 ülkelik Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinde ise temel haklar alanında sonuncu olarak yer aldı.
Türkiye’nin en iyi performans gösterdiği alt endeks ise 102 ülke içinden 46’ncı olduğu yolsuzluk alanı. Türkiye bu alanda 13 ülkelik kendi bölgesinde ise 4. oldu.

Rapora ulaşmak için TIKLAYIN
100 bin hanede ve 2 bin 400 uzmanla görüşülerek hazırlanan raporda; hükümet gücü, yolsuzluk, şeffaflık, temel haklar, denetim ve güvenlik, düzenleyici hükümlere uyum, medeni hukuk adaleti ve cezai adalet gibi sekiz kriter baz alındı.

16:13
Ford Otosan’da işçi eylemi bitti
Ford Otosan’ın Eskişehir’in İnönü ilçesindeki fabrikasında çalışan işçiler, 25 Mayıs’ta başlattıkları eylemi sonlandırarak işbaşı yaptı.
Daha önce Türk Metal Sendikasından istifa eden işçiler, işverenle anlaşmalarının ardından 10 gündür sürdürülen eylemi sonlandırıp fabrika yöneticileriyle tesislere girdi ve yeniden çalışmaya başladı.
Ford Otosan yetkilileri, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sağduyulu bir sürecin ardından tüm işçilerin tesislere girdiğini ve fabrikada üretimin yeniden başlaması dolayısıyla duygusal anlar yaşandığını ifade etti.
Yetkililer, sürecin bıraktığı olumsuz izlerin bir kenara bırakılıp üretime geçildiğini kaydetti.
Eskişehir’de kamyon üretimi yapılan Ford Otosan fabrikasında çalışan işçiler tepkilerinin işverene değil, bağlı oldukları Türk Metal Sendikası’na olduğunu söylemiş ve sendikadan istifa etmişlerdi.

16:47
Türkiye’de ilk hangi parti seçim şarkısı kullandı?
Ne zamandan beri bu şarkılar sokaklarda bangır bangır çalınıyor?
Seçim şarkıları neden artık muzip değil?
Türkiye’nin seçim şarkılarını müzik yazarı Murat Meriç’le konuştuk:

İzleyin İlk seçim şarkılarını.

 

17:06
Suriye Türkmen Meclisi: Türkiye bize yardım etti
Suriye Türkmen Meclisi (STM) yaptığı açıklamada, “Evet, Türkiye bize yardım etmiştir, etmektedir, Türkmenler daha fazla yardım bekliyor” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, STM Türkmenlere yardım götürülmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Bugüne kadar Türkmen halkını tehlikeye atmamak için sessiz kalmayı tercih ettikleri belirten STM, ortaya çıkan “karmaşa” nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğu belirtti.
Açıklamada, son derece hassas olan konunun “algı operasyonu” çerçevesinde gündeme getirilerek seçim malzemesi yapılmasının Suriye Türkmenlerinin canını acıttığına işaret edilerek iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye’nin geleceğini, güvenliğini, toprak bütünlüğünü gözeten herkesin “Suriye Türkmenlerine nasıl daha fazla yardım edebiliriz” diye düşünmesi gerektiği vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:
“Evet, Türkiye bize yardım etmiştir, etmektedir. Ancak bu yardımların kapsamı ve amacı genişletilerek Suriye Türkmenlerinin kendi topraklarında var olmaları sağlanmalıdır. Türkiye, bunu sadece Türkmenler için değil, kendi güvenliği için de yapmalıdır.”
“Türkiye bizim oksijen kaynağımızdır. Ne var ki bugün Suriye Türkmeni bu yardımlar ile sadece nefes alıp verebilmektedir. Suriye’deki küresel savaş oyunu nedeniyle Suriye Türkmeni bitkisel hayattadır. Suriye Türkmeni, ayağa kalkmak için Türkiye’den daha geniş kapsamlı yardımlar talep etmektedir”
MİT TIR’ları meselesi nasıl gelişti?
29 Mayıs tarihli Cumhuriyet gazetesinin manşetinde yer alan fotoğraflarda Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait olduğu iddia edilen TIR’ın içindeki görüntüler paylaşılmış, gazete bu görüntüleri TIR’ın savcılık dosyasından aldığını belirtmişti.

Haberde Suriye'ye giderken 1 Ocak 2014'te ihbar üzerine Hatay'da durdurulan TIR'da bin havan, bin top mermisi, 50 bin makinalı tüfek mermisi, 30 bin ağır makinalı tüfek mermisi olduğu iddia edilmişti. Haber üzerine İstanbul Başsavcılığı gazete ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında 'terörle mücadele' soruşturması başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler" diyerek habere tepki göstermiş, ardından Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi hakkında bireysel suç duyurusunda bulunmuştu.
Haberde Suriye’ye giderken 1 Ocak 2014’te ihbar üzerine Hatay’da durdurulan TIR’da bin havan, bin top mermisi, 50 bin makinalı tüfek mermisi, 30 bin ağır makinalı tüfek mermisi olduğu iddia edilmişti.
Haber üzerine İstanbul Başsavcılığı gazete ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında ‘terörle mücadele’ soruşturması başlatmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler” diyerek habere tepki göstermiş, ardından Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi hakkında bireysel suç duyurusunda bulunmuştu.

17:40
Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı yerde anıldı

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında 2 Haziran 2013'te polis ve sivil kişilerce dövülmesinin ardından hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı fırının önünde anıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki ekmek fırınının önünde bugün akşam saatlerinde düzenlenen anma törenine Ali İsmail'in babası Vahap Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz'ın yanı sıra yaklaşık 200 kişi katıldı. Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından kalabalık 'Hepimiz Ali'yiz, öldürmekle bitmeyiz', 'Katil devlet hesap verecek' ve 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' sloganı attı.
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında 2 Haziran 2013’te polis ve sivil kişilerce dövülmesinin ardından hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı fırının önünde anıldı.
Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırınının önünde bugün akşam saatlerinde düzenlenen anma törenine Ali İsmail’in babası Vahap Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın yanı sıra yaklaşık 200 kişi katıldı.
Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından kalabalık ‘Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz’, ‘Katil devlet hesap verecek’ ve ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ sloganı attı.

‘Haksızlığa ağzını, gözünü kapatanlara yazıklar olsun’
Baba Şahap Korkmaz, iki sene önce oğlunun öldürüldüğü noktada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İki sene oldu, Ali’siz yaşıyoruz. Bu sokakta o gün vahşet yaşandı. İnsan katledildi. Nerede buradaki insanlar? Neredeydi o zaman? İnsan hiçbir zaman başkasının yalakası olmaması lazım. Eğer o insana haysiyeti namusu şerefi varsa kimseye yalakalık yapmaması lazım. İnsanlığını nerede olsa göstermesi lazım. Buradaki o vahşet işlendiğinde buradaki insanlar nerdeydi? Eğer bir kişi önünde haksızlık yaşanıyorsa, görüyorsa, ağzını gözünü kapatıyorsa yazıklar olsun.”

18:35
Silvan saldırısı davasında 4 subaya beraat
13 askerin öldürüldüğü Silvan saldırısı davasında; görevi kötüye kullanma suçundan yargılanan dört subay beraat etti.
14 Temmuz 2011’de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada 13 asker hayatını kaybederken, ikisi ağır yedi asker yaralanmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı’dan yapılan açıklamada “Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur” denilmişti.
Saldırı, 12 Haziran 2011 seçimlerinin ardından PKK tarafından 15 Temmuz 2011’e kadar süreceği ilan edilen ateşkesin bir gün öncesinde gerçekleşmişti ve kamuoyunca çok tartışılmıştı.

19:06
Cem Küçük: Çarşı ve Gezi davaları “paralel yapı”nın kumpası

Star gazetesi yazarı Cem Küçük bugün "Tek tehdit FETÖ'dür gerisi palavradır!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Küçük, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi kararıyla "paralel çete" adıyla anılan örgütün "Fethullahçı Terör Örgütü" adını aldığını söyledi, Çarşı ve Gezi davalarını bu örgütün kumpası olarak niteledi. Yazar, "AK Parti muhalifi olup FETÖ ile organik bağlantısı olmayan her kesimin hakları ve özgürlükleri garanti altındadır" dedi.
Star gazetesi yazarı Cem Küçük bugün “Tek tehdit FETÖ’dür gerisi palavradır!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Küçük, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi kararıyla “paralel çete” adıyla anılan örgütün “Fethullahçı Terör Örgütü” adını aldığını söyledi, Çarşı ve Gezi davalarını bu örgütün kumpası olarak niteledi. Yazar, “AK Parti muhalifi olup FETÖ ile organik bağlantısı olmayan her kesimin hakları ve özgürlükleri garanti altındadır” dedi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:
“Türk savcıları ve hakimleri FETÖ dışında kalan ve Türkiye için tehdit arz etmeyen diğer dosyaları bir kenara koymalıdır. Mesela Çarşı Davası gibi saçmalıkları sırf hükümet zora düşsün diye Fethullahçı savcılar uydurmuştu. Açıldığı ilk günden bu yana Çarşı davası ve diğer aptalca Gezi davalarının kumpas olduğunu yazdım. Şu an FETÖ dışı unsurlara açılan her ceza davası FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmektedir.”
“AK Parti muhalifi olup FETÖ ile organik bağlantısı olmayan her kesimin hakları ve özgürlükleri garanti altındadır. Ben Aydın Doğan’ı en çok eleştiren adamım ama Doğan’ın FETÖ’den tutuklanma ve Hürriyet’e el koyulma ihtimali diye bir olay yoktur. FETÖ Aydın Doğan’ı ve tüm diğer muhalifleri de korkutarak kendi bataklığına çekmek istemektedir.”
“Ben CHP, MHP ve HDP’li yurttaşların özgürlükleri için kellemi bile ortaya atarım. Fakat FETÖ ile mücadele için de kellemi veririm.”

19:31
Kılıçdaroğlu: Ne dersen de, o parayı vereceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün memleketi Tunceli'deydi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "2002'de ne diyorlardı, biz fakirin partisiyiz diyorlardı. Şimdi bin 100 odalı sarayda oturanların partisi oldular. Altın klozetli tuvaletleri kullananların partisi oldular. 7 Haziran'da güzel bir başlangıç yapacağız. Size Kılıçdaroğlu sözü, 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün memleketi Tunceli’deydi.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“2002’de ne diyorlardı, biz fakirin partisiyiz diyorlardı. Şimdi bin 100 odalı sarayda oturanların partisi oldular. Altın klozetli tuvaletleri kullananların partisi oldular. 7 Haziran’da güzel bir başlangıç yapacağız. Size Kılıçdaroğlu sözü, 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim.”

“Bana soruyorlar ne yapacaksın, diye, 45 gündür anlatıyorum, biz ne yapacağız. Refahı tabana yayacağız. Elazığ tarlarından bereket fışkırıyordu, suyu kalmadı. Artık çiftçi ektiğini satamıyor. Bizimle çiftçinin alın teri değerlenecek. Çiftçi için mazotu 1.5 TL yapacağız. Asgari ücreti 1500 lira yapacağım diyorum, yapamazsın diyorlar. Taşeron sitemini kaldıracağım diyorum, kaldıramazsın diyorlar. Sözüm söz. İster çatlasınlar, isterse patlasınlar asgari ücreti 1500 TL. yapacağım. Ne dersen de o parayı vereceğim, ne dersen de kul hakkı yemeyeceğim.”

19:45
Erdoğan’dan NY Times’a: Her yerin gazete olsa ne yazar?
Mersin’de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times’ı eleştirdi ve “Her yerin gazete olsa ne yazar?” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit'e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes'in idamını aynı şekilde duyurmuştu. Özal'ın ölümün bin bir hakaretle haber yapmıştı. Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar?
Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit’e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes’in idamını aynı şekilde duyurmuştu. Özal’ın ölümün bin bir hakaretle haber yapmıştı. Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar?

Biz kefenimizi giymişiz bu yola böyle çıkmışız. Bizi Menderes’in akıbetiyle Mursi’nin akıbetiyle tehdit edenlerin aklı nerenden aldığını görüyor musunuz.
Tuttular cumhurbaşkanlığı külliyesindeki klozetle uğraşmaya başladılar. Bunlarda seviye kalite yok. TRT’deki canlın yayında hodri meydan dedim. Eğer dürüstsen gel gezdirelim dedik. Gelemedi. Ben dedi orayı kast etmedim. Ya dürüst ol be. O zaman nereyi kast ettin onu anlat.

Facebook Hesabınız Üzerinden Yorum Yapın